Bemutatkozás

Hírek, aktualitások

Programjaink

Elnökség

Tagság

Alapszabály

Könyvrendelés

Kitekintés

Fotógaléria

Archívum

Tájékozódás
Hírmondó
XV. évf. 1. szám

A Wagner Társaság
Hírmondó című újságja évente négy alkalommal jelenik meg. Korábbi számait letöltheti oldalainkról ».


A honlap szerkesztője:
Vajai Balázs
e-mail címe:
vajaib@gmail.com


 

BAYREUTHI ÖSZTÖNDÍJ

A Nemzetközi Richard Wagner Alapítvány lehetővé teszi, hogy a világ minden tájáról 250 fiatal művész (elsősorban énekesek, ezenkívül hangszeres és egyéb művész-jelöltek, 35 éves korig) minden évben 5 napot az Ünnepi Játékok ideje alatt aug.3-7 között Bayreuthban tölthessen.

Az ösztöndíj célja szakmai tapasztalatszerzés, kapcsolatteremtés. A stipendisták 3 operaelőadáson (megelőzően ezek elemző ismertetésén) vesznek részt, múzeumokat látogatnak (Wahnfried, Liszt múzeum), megtekintik a híres Festspielhaust, ahol maga Wolfgang Wagner vezeti végig a fiatalokat. Találkozókon, megbeszéléseken vesznek részt, végül egy Búcsúbankett zárja az 5 napos bayreuthi kintlétet.

Hazánkból ezideig minden évben 2 fiatal ösztöndíjast küldhettünk, számukra az Alapítvány a kiutazási költségeket is térítette.
A Nemzetközi Richard Wagner Alapítvány a magyar Richard Wagner Társaságot kérte fel a 2 magyar fiatal ösztöndíjas kiválasztására. Ezt a feladatot minden év decemberében egy ifjúsági jelölő hangverseny keretében szerveztük meg.

Tekintettel a hangversenyen fellépő sok tehetséges fiatal magas művészi teljesítményére, a szakmai zsűriben is helyet foglaló HOFFER PÉTER tagtársunk az elmúlt években további kiutazóknak nyújtott anyagi támogatást, Társaságunk pedig a tagjaink számára juttatott éves keretből a kiutazóknak jegyeket biztosított az augusztusi Bayreuth-i előadásokra.

Mindez már a múlté. Ismét ad bayreuth két fiatalnak részvételi lehetőséget, de elnökségünk úgy döntött, hogy NEM szervez válogató hangversenyt, (ez a többi nemzeti szervezetnél sincs rendszeresítve). Az év folyamán sikeresen szereplő fiatal énekesek közül választjuk ki a kiküldött fiatalokat. Ezzel elkerüljük az elmúlt időszakban tapasztalt visszásságokat.

© 2018 Richard Wagner Társaság és Archívum